Het WK Volleybal Vrouwen is voor het eerst in Nederland. Harderwijk mag zichzelf gastgemeente noemen van Kroatië. Zij zijn een van de 24 deelnemende volleybalteams van het WK.

De komende maanden organiseren gemeente Harderwijk, VVH, GA! Harderwijk, GSF en Landstede verschillende volleybalactiviteiten voor Harderwijkers in aanloop naar het WK Volleybal. Met deze activiteiten zetten we sport en volleybal op de kaart in Harderwijk! Benieuwd naar de activiteiten, bekijk dan onderstaand programma. Ben je enthousiast geworden over volleybal? Meld je aan om een keer vrijblijvend met ons mee te trainen!

Over het WK Volleybal Vrouwen 2022

Het WK Volleybal duurt ruim drie weken. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd weer in GelreDome plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem. In totaal nemen 24 landen deel aan het WK volleybal vrouwen 2022, waaronder uiteraard ook het Nederlandse dames team. Benieuwd welke andere 23 deelnemen? Je leest het hier.

Naast de organisatoren Nederland en Polen is regerend wereldkampioen Servië automatisch verzekerd van deelname aan het WK 2022. Andere landen konden zich plaatsen door als eerste of tweede te eindigen op hun continentale kampioenschap, of via de geschoonde wereldranglijst. Er werden voor het WK 2022 geen aparte kwalificatietoernooien georganiseerd.

WK Volleybal nieuws

 • Kroatische volleybaldames in Harderwijk
  Het WK Volleybal Vrouwen is voor het eerst in Nederland. Harderwijk mag zichzelf gastgemeente noemen van Kroatië. Zij zijn een van de 24 deelnemende volleybalteams van het WK. Op 20 …
 • Mee naar de openingswedstrijd van het WK?
  Op vrijdag 23 september om 18:00 uur vindt de openingswedstrijd van het WK Volleybal dames plaats in het Gelredome. Wil jij mee naar de openingswedstrijd (Kroatië – Polen)? Vul dan …
 • Open volleybaldag 2 juli
  Op 2 juli van 10:00 tot 14:00 uur organiseert Volleybal Vereniging Harderwijk de Open Volleybaldag! Kinderen van alle leeftijden kunnen deelnemen aan de clinics, volleybalspellen spelen bij de Volleybalbus, demonstraties …
 • Oranjespeelster Celeste Plak op CBS de Brug in Harderwijk
  Harderwijk is gastgemeente is tijdens het WK Volleybal 2022. In aanloop naar het toernooi bezoeken meerdere Oranje speelsters een basisschool in het kader van het project ‘Back to School’. Op …
 • Kaartverkoop WK Volleybal Vrouwen 2022 gestart
  Het is éindelijk zover! De ticketshop voor het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 is live! Het is de eerste keer dat het WK Volleybal plaatsvindt in Nederland, en dat mag …
 • Harderwijk gastgemeente van Kroatië tijdens WK Volleybal Vrouwen
  Harderwijk is Official Team Host tijdens het WK volleybal vrouwen in 2022. Onze gemeente mag daarom het Kroatische damesteam ontvangen. Kroatië speelt de openingswedstrijd tegen Polen op 20 september om …

Programma

KICK-OFF

12 maart

Op 12 maart is de kick-off van het WK Volleybal. Dit is het startsein en de feestelijke onthulling van het lokale activiteitenprogramma.

Meer lezen…

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

Vanaf 15 maart

In het programma Brede school biedt GA! samen met VVH volleybalclinics aan.

KONINGSSPELEN

22 april

Tijdens de Koningsspelen op vrijdag 22 april in Sportpark de Parkweg kunnen alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen deelnemen aan volleybalactiviteiten.

Meer lezen…

SPORT EN CULTUURWIJZER

9 mei – 26 juni

Ook volleybal is onderdeel van de sport en cultuurwijzer waarbij je in een paar trainingen erachter komt of deze gave sport wat voor jou is!

Meer lezen…

SCHOLENTOERNOOI

juni (exacte datum nog niet bekend)

Scholen gaan de strijd met elkaar aan tijdens het scholenvolleybaltoernooi. Binnenkort wordt hier meer over bekend gemaakt.

7-DAGEN WATERCHALLENGE

10 juni – 17 juni

Doe jij mee aan de challenge waarbij je 7 dagen alleen water of thee (zonder suiker) mag drinken?

Meer lezen…

OPEN VOLLEYBALDAG

2 juli

Maak op 2 juli kennis met volleybal bij VVH tijdens de open volleybaldag! Binnenkort wordt hier meer over bekend gemaakt.

NICKY’S INN – VVH BEACHTOERNOOI

28 en 29 augustus

Het Nicky’s Inn beachvolleybaltoernooi, wie kent het niet… Dit jaar wordt het in samenwerking met VVH extra groot aangepakt! Meer info volgt.

ACTIVITEIT MET GASTLAND

September

Er wordt een activiteit georganiseerd met het damesteam van het gastland. Meer informatie volgt nog.

Harderwijk als gastgemeente

Harderwijk is Official Team Host tijdens het WK volleybal vrouwen in 2022. Wij mogen onszelf gastgemeente noemen van Kroatië!

Iedere gemeente levert in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF) een actieve bijdrage om activiteiten op te zetten voor de teams en voor de inwoners. Veel daarvan gebeurt in nauwe samenwerking met lokale scholen, verenigingen, bedrijven en tijdens het WK ook met het bezoekende land. Dit moet voordelen op zowel maatschappelijk als economisch gebied opleveren! Daarom organiseert gemeente Harderwijk in samenwerking met VVH, GA! Harderwijk, GSF en Landstede volleybalactiviteiten voor de Harderwijkse inwoners in aanloop naar het WK Volleybal. Met de te organiseren activiteiten wil de gemeente een impuls geven aan de volleybalsport, aan sporten in het algemeen en aan het verenigingsleven. Daarnaast stimuleren we met de activiteiten ook graag een gezonde leefstijl.


Partners

Gemeente Harderwijk, Volleybal Vereniging Harderwijk, GA! Harderwijk en Landstede vormen samen de kerngroep WK Volleybal 2022. Ga voor vragen over het WK Volleybal Vrouwen naar volleybal.nl.

Heb je vragen over de activiteiten die in Harderwijk worden georganiseerd, of Harderwijk als gastgemeente voor het WK volleybal, neem dan contact op met de kerngroep via sport@harderwijk.nl.