CMV

Wat betekent CMV?

CMV betekent Cool Moves Volley.

Dit is Engels voor “gave/leuke/koele bewegingen volleybal”.

Heel veel informatie hierover kun je vinden op de website http://www.volleybal.nl/volleybal/kids-en-jeugd/cool-moves-volley

Wanneer ben je eigenlijk “CMV’er”?
CMV

Bij de vereniging noemen we alle kinderen CMV’er, zolang je nog niet oud bent om bij de C-jeugd te spelen.

“Hoe oud is dat?” vraag je dan natuurlijk. Dat is simpel: Je kunt al beginnen vanaf een jaar of 6 en je blijft CMV’er tot je 12 jaar wordt.

CMV is opgebouwd uit 6 niveaus:

• Niveau 1 t/m 3 is een gooi/vangspel waarbij spelenderwijs stap voor stap de volleybaltechnieken worden aangeleerd.
  • Bij Niveau 4 t/m 6 wordt, met voor elk niveau verschillende spelregels.
    • 4 tegen 4 volleybal en er wordt gespeeld op een kleiner veld met een lager net.
    • Met een zachtere bal dan een gewone volleybal.

Spelen CMV’ers competitie?

Ja, maar dit wordt in een toernooivorm gedaan. Dit betekent dat er ongeveer 1 keer per 3 weken, door 1 van de deelnemende verenigingen een toernooi georganiseerd wordt. Op zo´n toernooi worden er meestal 3-4 wedstrijdjes gespeeld. De uitslagen van alle toernooien worden bij elkaar opgeteld, zodat er een competitie ontstaat.

CMV spelregels 2019-2021 (wordt geopend in nieuwe tabblad)

NeVoBo CMV website (wordt geopend in nieuwe tabblad)

Waar, wanneer en door wie wordt er getraind?

Voor de niveau 1 t/m 6 zijn er training op de woensdag om 17:00 – 18:15 in de Bogen (Drielanden).

De leeftijdsniveaus zijn:

• Niveau 2: 6-8 jaar