Harderwijk is Official Team Host tijdens het WK volleybal vrouwen in 2022. Onze gemeente mag daarom het Kroatische damesteam ontvangen. Kroatië speelt de openingswedstrijd tegen Polen op 20 september om 18.00 in het Gelredome van Arnhem. Vervolgens gaat het team naar Polen voor het vervolg van het toernooi.  Kroatië zit poule B samen met Polen, Turkije, Dominicaanse Republiek, Thailand en Zuid-Korea. Tijdens het WK Volleybal Vrouwen 2022 zullen er ook activiteiten zijn met het Kroatische damesteam. Meer informatie over het speelschema vind je hier.

Kroatië naar het WK in plaats van Rusland

Kroatië heeft zicht als hoogstgeplaatste land op de wereldranglijst de opengevallen plek van het Russische damesteam ingenomen.  Omdat de Internationale Volleybalbond (FIVB) de ‘sportboycot’ steunt mag Rusland niet meedoen met het toernooi.

Lokale volleybalactiviteiten

De komende maanden organiseren de gemeente Harderwijk, VVH, GA! Harderwijk, GSF en Landstede verschillende volleybalactiviteiten voor Harderwijkers in aanloop naar het WK Volleybal. Met deze activiteiten zetten we sport en volleybal op de kaart in Harderwijk!

Vragen?
Neem contact op met team sport via sport@harderwijk.nl.