Athena Group wordt dus Athena Business Support. Het lijkt een kleine wijziging, maar er zit meer achter. In gesprek met Hans Benschop komen we erachter wat deze verandering inhoudt, en wat wij als VVH voor Athena Business Support kunnen betekenen. Ben je geïnteresseerd om in de HR- of financiële dienstverlening aan de slag te gaan, bekijk dan ook de vacatures bij dit mooie, groeiende bedrijf!

Wat verandert er precies? 
Vooral de naamstelling, omdat deze beter aansluit bij onze dienstverlening. Veel opdrachtgevers (én potentiële kandidaten voor onze vacatures!) denken dat wij ons alleen bezighouden met AFAS Software en de daarbij komende softwarematige oplossingen. En dat klopt zeker, maar daarnaast ondersteunen wij veel opdrachtgevers ook met extra kennis en capaciteit op HR, salaris en financiële afdelingen. Bijvoorbeeld bij uitval door ziekte of zwangerschap van het huidige personeel, of als er extra kennis nodig is binnen de genoemde vakgebieden. Dus ook kandidaten die interesse hebben of al werkzaam zijn binnen HR en willen doorgroeien, hebben wij veel te bieden.

Waarom hebben jullie deze verandering ingezet?
Enerzijds doordat wij veel aanvragen ontvingen voor het ondersteunen van operationele afdelingen, maar ook doordat ons personeel deze kennis in huis heeft en daar graag iets mee wilde gaan doen. Eén van onze medewerkers is bijvoorbeeld opgeleid en actief geweest als financial controller en het is natuurlijk zonde om geen gebruik te maken van deze kennis. Dat geldt ook voor de twee HR business partners die bij ons in dienst zijn. En omdat wij al het personeel opleiden tot het niveau van AFAS Expert, nemen ze een extra bagage mee richting onze AFAS-klanten. Wij zijn dienstverlenende partner van AFAS en komen uitsluitend bij opdrachtgevers over de vloer die gebruik maken van deze software.

Wat gaat VVH hiervan merken? 
In eerste instantie niet zoveel, maar alle uitingen van de Athena Group gaan z.s.m. verdwijnen en we maken alleen nog gebruik van het Athena Business Support logo. Dus voor H1 en D1 is de teamnaam gewijzigd en er moeten in ieder geval nieuwe shirts komen (de kratjes met flessen laten we maar even voor wat het is…). Daarnaast zijn we met VVH in overleg voor de verdere invulling.

Wat kan VVH betekenen voor jullie in deze nieuwe setting?  
Aandacht! Hoe meer, hoe beter en vooral voor wat betreft de dienstverlening welke zich richt op operationele HR, salaris en finance ondersteuning én onze openstaande vacatures! Kijk eens naar de mogelijkheden van doorontwikkeling die wij nieuwe personeel te bieden hebben. Of je nu verder wilt binnen HR of finance, óf je wilt dit combineren met veel kennis van de veel gebruikte AFAS-software, alles is bij ons mogelijk! Uiteraard willen we ook aandacht voor onze kennis en kunde op het gebied van AFAS-software ontwikkeling, maar daar weten de mensen ons al wel voor te vinden.