Naast Marijke van de Poppe – van Beek, Ap Koebrugge, Gijs Eggebeen, Hans Liefhebber en Fraquelli Broersma mogen we Wouter Herzog toevoegen aan de lijst van de ereleden van VVH. Wouter heeft zich 50 jaar lang ingespannen voor VVH en de volleybalsport in het algemeen. Met zijn grote verdiensten voor de vereniging heeft Wouter deze speciale status gekregen.

“Het was voor mij een grote verrassing om benoemd te worden tot erelid van VVH. Het is heel bijzonder om op een avond als deze terug te mogen kijken op een periode van 50 jaar volleybal. Zoveel verhalen en personen die ik heb mogen ontmoeten, komen weer boven. Dat brengt veel emoties met zich mee”, aldus Wouter.

In de jaren 70 startte Wouter als speler bij VVH en klom al snel op tot speler bij Heren 1. Vervolgens werd hij ook trainer in de vereniging en leidde het team via vier opeenvolgende kampioenschappen naar de 1e divisie, destijds het een na hoogste niveau in Nederland. Daarna is Wouter nog jaren trainer/coach geweest van opleidingsteams, Heren 1 en Dames 1 en technisch coördinator. Ook heeft hij zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en schrijven van trainingsboeken, wat zich heeft geresulteerd in het trainingsondersteuningsprogramma Scope. In 2020 heeft Wouter na 50 jaar afscheid genomen van de club. De vele uren die hij spendeerde aan de vereniging heeft hij inmiddels goed opgevuld met oude en nieuwe hobby’s, zoals golfen, varen en kunstschilderen.

Hoewel Wouter trots net niet het juiste woord vind om zijn nieuwe status als erelid te omschrijven, zijn wij als vereniging meer dan trots om zijn naam aan deze lijst toe te mogen voegen. “Ik ben blij en geraakt om erelid van VVH te mogen zijn. Zeker als ik kijk naar de andere ereleden. Zo is bijvoorbeeld Ap Koebrugge een mentor en rode draad in mijn leven geweest. Het is dan ook een eer om ook in dit rijtje bij hem te mogen staan.”