VVH helpt mee! Jouw team toch ook?
Van dinsdag 19 april tot en met dinsdag 3 mei organiseren we als VVH in het teken van het WK Volleybal Vrouwen een inzamelingsweek voor de Voedselbank regio Harderwijk, Ermelo en Putten. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ kun wij vanuit VVH vele gezinnen helpen in de regio. Doneer jij ook? 

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien, waaronder ook gezinnen uit de Oekraïne! Mogelijk ken je zelf ook mensen in jouw omgeving die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken.  Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Daar willen we ons als VVH voor inzetten door een inzamelingsweek voor de Voedselbank te organiseren. Deze bijzondere week vindt plaats van dinsdag 19 april tot en met dinsdag 3 mei. Doneer jij ook? 

Maatschappelijk thema WK Volleybal Vrouwen: vitaliteit 

Tijdens aankomend WK Volleybal Vrouwen 2022 in Nederland, dat van 23 september tot en met 15 oktober plaatsvindt, staan er een aantal maatschappelijke thema’s centraal, waarvan vitaliteit (bewegen en gezonde voeding) er een is. De Nederlandse Volleybalbond focust zich op dit thema, omdat bewegen en gezonde voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren wij deze speciale inzamelingsweek vanuit VVH voor de Voedselbank. 

Doneren aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ 

Aan de hand van onderstaand ‘boodschappenlijstje’ vragen we jullie om te doneren tijdens de inzamelingsweek voor de Voedselbank. Op dit lijstje staan gezonde producten die lang(er) houdbaar zijn.  – macaroni/ spaghetti (volkoren) – pastasaus – rijst: witte, basmati of zilvervlies – aardappelpuree in zakjes – soep in blik of pak – groenten in blik – koffie/ thee – jam, honing, schenkstroop of appelstroop – ontbijtgranen (bij voorkeur zonder suiker) – vis in blik – plastic flessen olie (olijf, zonnebloem, arachide)
En denk ook bijv. aan douchegel en afwasmiddel!
Na de inzamelingsweek komt de lokale Voedselbank de producten ophalen en zal deze verdelen over de gezinnen die het hard nodig hebben. 

Inzamelingsplek en tijdstip

Wil jij ook doneren? Daar zijn we als VVH ontzettend blij mee, net als de vele gezinnen in onze regio die gebruik moeten maken van de Voedselbank. In het Sportcafé van de Sypel staan voedselkratten daarin kun jij de producten die op het ‘boodschappenlijstje’ staan doneren. Dit kan in de periode van dinsdag 19 april t/m 3 mei. Alle langer houdbare producten zijn welkom! 

Stel je vraag

Heb je vragen over de inzamelingsweek voor de voedselbank? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar niels@vvharderwijk.nl. Bellen mag uiteraard ook via 0610056463.