De aankomende twee weken (tot en met 18 november) gaan de trainingen van de seniorenteams niet door. Dit heeft het bestuur besloten op basis van de tijdelijke aangescherpte maatregelen.

Tijdens de persconferentie op 3 november heeft minister-president Mark Rutte bekend gemaakt dat de gedeeltelijke lockdown in ieder geval tot half december in stand blijft. Dit betekent dat er in ieder geval tot midden december geen volleybalwedstrijden in Nederland gespeeld mogen worden. Daarnaast zijn er voor de aankomende twee weken nieuwe maatregelen bekend gemaakt. De belangrijkste maatregel voor ons is dat maximaal twee volwassen personen met elkaar mogen sporten. Dit betekent dat we dus niet volgens de huidige manier met vier personen in het veld op 1,5 meter afstand van elkaar mogen trainen. Het bestuur heeft daarom besloten dat seniorenteams de aankomende twee weken niet trainen. Deze keuze is gemaakt omdat het vanuit praktisch oogpunt niet te organiseren is op korte termijn. Daarnaast zijn er weinig mogelijkheden om een volleybaltraining te realiseren voor maximaal twee personen. Voor jeugd blijven de regels hetzelfde. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen blijven trainen en hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Naar verwachting kunnen we vanaf 19 november weer terug naar de huidige situatie waarbij volwassenen met maximaal vier personen per veld op 1,5 meter van elkaar kunnen trainen. Zodra meer bekend is, zullen we jullie hierover informeren.  

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een e-mail naar bestuur@vvharderwijk.nl