Beste VVH’ers! 

Zoals jullie ongetwijfeld al wisten, worden Heren 1 en Dames 1 vanaf dit seizoen gesponsord door (o.a.) Hans Benschop van de Athena Group. Maar, veel minder zichtbaar maar minstens zo belangrijk is de grote ondersteuning van de vereniging in de breedte van deze sponsor. Goud waard in deze moeilijke tijden voor sportverenigingen! Een goede reden om eens nader kennis te maken met Hans. Ben je benieuwd hoe wij Hans en Athena Group kunnen helpen als VVH (want dat verdienen ze!)? Lees dan het hele gesprek! 

Wie zijn jullie en wat doen jullie? 
Allereerst zijn wij een jonge en vooral platte organisatie die bestaat uit een enthousiast en betrokken team van medewerkers! Wij zijn gevestigd op een gezellige locatie in het centrum van Putten, maar werken veel vanuit huis of op locatie bij de klant.

Binnen de Athena Group houden we ons bezig met het zo effectief mogelijk gebruiken van software wat vooral ingezet wordt door personeel- en salarisadministraties en financiële afdelingen. We doen dit vanuit Athena Consultancy en Pallas Consultancy. De eerste houdt zich bezig met AFAS Software en de tweede met HR2day Software. Voor de duidelijkheid: wij zijn geen IT’ers, maar bedrijfsconsultants die door een combinatie van kennis van HRM/Payroll en financiële bedrijfsprocessen én kennis van de software, klanten verder kunnen helpen in het optimaliseren van hun processen.

Wat hebben jullie met onze sport?
Zelf ben ik vanaf 1972 (gestart bij de mini’s) actief als volleyballer, trainer en diverse TC-rollen, van o.a. NVC Nijkerk, SDS Voorthuizen, Forza Hoogland, LEOS Leusden, Blauw Wit Oldebroek en Pauwervoll Ermelo. Zowel als speler (in de rol van spelverdeler) en als trainer actief geweest tot 2e divisie, dus dan heb je wel wat met volleybal… Uiteindelijk gestopt in de corona periode, omdat ik door allerlei onderbrekingen de motivatie als trainer kwijtraakte. 

Hoe zijn jullie bij VVH gekomen? 
We waren op zoek naar een sportvereniging die samen met ons wil investeren in de toekomst. Geen sponsoring in de zin van nieuwe kleding en materialen, maar juist een investering in de (toekomstige) spelers en speelsters. Wij zorgen voor die extra financiële injectie waarmee VVH meer bekendheid aan de sport volleybal kan geven in de regio én waarmee je het kader kunt opleiden, bijvoorbeeld in het volgen van trainersopleidingen. Dit alles moet dan zorgen voor groei in de kwantiteit en in kwaliteit, waarmee VVH als vereniging toonaangevend kan zijn als volleybalvereniging in de regio! 

Wat willen jullie bereiken met jullie investering?
De doelstelling is eenvoudig: meer aandacht voor Athena Group als potentiële werkgever! Daarnaast sluiten de doelstellingen van VVH perfect aan op onze bedrijfsvoering; zelf opleiden en doorontwikkeling van talent! 

Wij zijn ook niet direct op zoek naar ervaren consultants, maar juist naar starters die vanuit een dienstverlenend karakter willen doorgroeien naar ervaren consultants. Wij hebben daar alle mogelijkheden voor in huis, zowel fulltime als parttime en remote inzetbaar. 

Waar besteedt VVH de investering aan? 
De sponsoring van Athena Group maakt het mogelijk voor VVH om te investeren in onze ClubCoaches! Hoe zat dat ook alweer en waarom doen we dat? 

VVH is sinds dit seizoen officieel ‘SuperClub’! Een traject wat we samen met de bond hebben doorlopen zodat we – ook gesteund door de bond, een professionaliseringsslag kunnen maken o.b.v. een goed plan voor de toekomst. Dat is nodig! Er zijn een aantal landelijke trends die we samen om moeten buigen, denk aan: teruglopende aantallen jeugdleden, enorme concurrentie van een veelvoud aan sporten, individualisering van de samenleving, vraag om flexibel aanbod, en nog veel meer… Daarnaast heeft de coronaperiode ook zeker niet meegeholpen voor de binnensport in Nederland. We moeten dus onze handen uit de mouwen steken en aan de slag! 

We richten ons op drie belangrijke doelen:

  • Professionalisering van de jeugdopleiding: voor het opleiden en behouden van talent
  • Gezonde aanwas van nieuwe jeugd- en seniorleden: door zichtbaarheid binnen het lokale onderwijs en organiseren van nieuw aanbod 
  • Samenwerking met omliggende volleybalverenigingen: Pauwervoll Ermelo, HSC Hierden, Volleybalvereniging Zeewolde en Hellas Nunspeet

Om deze doelstellingen te realiseren hebben we drie ClubCoaches aangenomen voor de vereniging. Allemaal bekende gezichten en échte VVH’ ers: Esmee Nieuwenhuizen, Denise Parera en Arne Petersen. Samen zetten ze zich in voor de toekomst van onze mooie vereniging!

Hoe helpen wij Athena Group? 
Hans is op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om bij Athena Group te werken, te leren en te groeien. Kijk voor de mogelijkheden op de websites van Athena Consultancy of Pallas Consultancy. Volg Athena Group ook op social media, via: 

We gaan samen met veel energie aan de slag om onze gezamenlijke activiteiten zichtbaar te maken (online en offline), zodat we beide onze doelen bereiken. Daar is zowel Athena Group als VVH enorm enthousiast over! 

Meer weten? Vraag het aan Mike van Moerkerk via voorzitter@vvharderwijk.nl