Deze week hangen wij de Regenboogvlag uit. 11 oktober is de internationale Coming Out Day. Dit is een dag waarop in heel Nederland aandacht wordt besteed aan het moment waarop personen die zich identificeren als LHBTIQ+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer, aseksueel, panseksueel en andere seksuele voorkeuren en genderidentiteiten) openlijk voor hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of sekse uitkomen.

Door de Regenboogvlag uit te hangen laten wij als VVH zien dat iedereen mag zijn wie die is!
Het hijsen van de regenboogvlag en stimuleren van organisaties om hetzelfde te doen is een initiatief van de gemeente Harderwijk als regenbooggemeente en in het kader van het lokale sportakkoord.

Uitkomen voor wie je écht bent, uit de kast komen, oftewel je ‘Coming out’ was en is voor velen een lastig proces. Sporters zijn vaak bang voor afwijzing, pesten of buitensluiting. Het woord ‘homo’ is een van de meest gebruikte scheldwoorden op de velden en in de zaal. De verleiding om ‘in de kast’ te blijven en zelfs om te stoppen met de sport is hierdoor groot. Dat is zonde, wij willen dat iedereen zich bij VVH veilig voelt en zichzelf kan zijn!