Digitaal wedstrijdformulier (DWF)

Digitaal wedstrijd formulierHet Digitaal Wedstrijd Formulier is de modernste manier van het registreren van wedstrijden in de Nederlandse volleybalcompetitie. De Nevobo hoopt dan ook dat vele verenigingen gebruik zullen maken van deze unieke mogelijkheid en daarmee de kans om vrijwilligers binnen de vereniging en de organisatie te helpen met hun taken.

Met behulp van het Digitaal Wedstrijd Formulier zijn alle wedstrijdgegevens en uitslagen snel up-to-date en worden er vele kansen voor de toekomst gecreëerd.

Globale werkwijze
1. Als je nog geen inlogcode hebt bij de Nevobo, dan kun je je hier registreren. Houd hiervoor je lidnr bij de hand.
2. Voorafgaand aan de wedstrijd moeten de spelers goed ingevuld zijn in DWF; Dit is de taak van de aanvoerder c.q. coach. De zaalwacht kan hier in begeleiden.
3. Het nieuwe wedstrijdformulier moet vooraf ingevuld worden door de zaalwacht; Alleen rugnrs invullen; Namen en lidnrs hoeven niet meer ingevuld te worden.
Let op: Voor H1, D1 en H2 (3e divisie of hoger) is er een apart wedstrijdformulier.
4. Beginopstelling, wissels en time-outs hoeven niet meer bijgehouden te worden op het wedstrijdformulier. Voor de teller wordt het dus een stuk makkelijker.
5. Na de wedstrijd vult de zaalwacht de setstanden in op de DWF-site.
6. Beide aanvoerders en scheidsrechter geven akkoord op DWF-site bij de wedstrijdleiding.

Voor de zaalwacht, aanvoerder, coach en teller is een handleiding beschikbaar.

Oefenen gebruik DWF
Voor de zaalwacht is het een ‘MUST’  om zelf ook alvast te oefenen hoe het e.e.a. werkt. De ervaring leert dat het nogal hectisch kan zijn bij het aanmelden van de teams. Als je dan alles nog moet uitzoeken wordt het een hoop ge’stress’. De Nevobo heeft hiervoor een ‘oefen’ site gemaakt: http://dwf-demo.volleybal.nl/inloggen. Kies hier een ‘oefenwedstrijd’ van de Topduikers en zorg dat de wedstrijd speelklaar gemaakt kan worden. Gebruik hiervoor ook bijgevoegde handleiding. Simuleer vervolgens dat de wedstrijd gespeeld is en het wedstrijdformulier terugontvangen is na de wedstrijd. Kies vervolgens de optie ‘Resultaat invoeren’.