CMV (6 t/m 12 jaar)

CMVWat betekent CMV?

CMV betekent Cool Moves Volley. Dit is engels voor “gave/leuke/koele bewegingen volleybal”. Heel veel informatie hierover kun je vinden op de website http://www.volleybal.nl/volleybal/kids-en-jeugd/cool-moves-volley

Wanneer ben je eigenlijk “CMV’er”?

Bij de vereniging noemen we alle kinderen CMV’er, zolang je nog niet zo oud bent dat je bij de C-jeugd moet spelen. “Hoe oud is dat?” vraag je dan natuurlijk. Dat is simpel: Je kunt al beginnen vanaf een jaar of 6 en je blijft CMV’er tot je 12 jaar wordt. CMV is opgebouwd uit 6 niveaus. Niveau 1 t/m 3 is een gooi/vangspel waarbij spelenderwijs stap voor stap de volleybaltechnieken worden aangeleerd. Bij Niveau 4 t/m 6 wordt, met voor elk niveau verschillende spelregels, 4 tegen 4 volleybal gespeeld op een kleiner veld met een lager net en een zachtere bal dan het gewone volleybal.

Spelen CMV’ers competitie?

Ja, maar dit wordt in een toernooivorm gedaan. Dit betekend dat er ca. 1 keer per 3 weken door 1 van de deelnemende verenigingen een toernooi georganiseerd wordt. Op zo´n toernooi worden meestal 3-4 wedstrijdjes gespeeld. De uitslagen van alle toernooien worden bij elkaar opgeteld, zodat er een competitie ontstaat.

Waar, wanneer en door wie wordt er getraind?

Voor de niveau 4 t/m 6 zijn er 2 trainingsmogelijkheden.
Op dinsdag in de Sypel en op woensdag in de Bogen.
Voor niveau 2 en 3 is er alleen training op de woensdag in de Bogen.

dinsdag 16.30 – 17.30 (De Sypel)
Niveau 4 (?)
Niveau 5 (Arjen van Hasselt)
Niveau 6 (Denise Parera, Seline Kuiper en Roos Parera)

Woensdag 16.00 – 17.00 (De Bogen)
Niveau 2+3 (?)

Woensdag 17.15 – 18.15 (De Bogen)
Niveau 4 (Denise Parera)
Niveau 5 (Yara Kevelam)
Niveau 6 + 6 TOP (Denise Parera en Seline Kuiper)

De leeftijdsniveaus zijn:
Niveau 2: 6-8 jaar
Niveau 3: 8+9 jaar
Niveau 4: 9+10 jaar
Niveau 5: 10+11 jaar
Niveau 6: 11+12 jaar

Op niveau 4, 5 en 6 mag je 2 keer per week komen trainen.
Voor de kinderen die in een selectieteam komen is dat verplicht.
Voor niveau 2 en 3 geldt dat 2 keer trainen niet mogelijk is.

Met vriendelijk groeten,

Het CMV Team