Jonge talenten strijden om Europese titel onder 20 jaar

De beste volleybaltalenten van Europa gaan van 14 tot en met 22 juli in Nederland en België strijden om de Europese titel onder 20 jaar. Het gaat een spannend gevecht worden tussen de beste jeugdteams in Den Haag, Ede en Kortrijk. Het EK Volleybal Jongens <20 staat garant voor hoogstaand en spectaculair volleybal met de wereldtoppers van de toekomst. Dat wil je zeker niet missen!

Na het EK van 2015 werken Nederland en België weer samen aan een internationaal volleybaltoernooi. Het EK voor jongens onder 20 jaar wordt verspreid over de twee landen georganiseerd. In de poulefase en in de kwartfinales worden de wedstrijden gespeeld in Kortrijk en Ede. Vanaf de halve finales spelen de teams hun wedstrijden in Den Haag. De Nederlandse en Belgische ploeg spelen hun poulewedstrijden in eigen land, dus kom Oranje steunen in Ede.

Aan het EK doen in totaal zestien landen mee. Jongens tot 20 jaar is de oudste jeugdcategorie in het volleybal, veel van de EK-spelers staan op het punt te beginnen aan een professionele volleybalcarrière. Het EK in Nederland en België vormt het podium waarop ze zich kunnen tonen en bewijzen. De Oranje jongens spelen hun pouleduels in de nieuwe topsporthal op de Kenniscampus in Ede, met plaats voor 1250 toeschouwers. Oranje start het toernooi op zaterdag 14 juli om 16.30 uur.

 

Sportcampus Zuiderpark is de plek voor de ontknoping van het junioren EK. In de topsporthal spelen de beste vier Europese teams onder 20 de halve finales, kleine finale en finale. In dat weekend draait het om volleybal in het Zuiderpark, want ook de finales van het DELA EK Beach en het WK Zitvolleybal worden dan daar gespeeld. Be There!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestShare on Google+Email this to someone