Trots 2.0

Zoals na de halve finales als aangekondigd hierbij het vervolg van het verslag van de NOJK reis van de CMV jongens, en Floor natuurlijk.

Speelden de halve finales zich bijna op Duits grondgebied af, de finaleronde werd zowat op het Noordzee strand afgehandeld. Het team mocht naar Beverwijk, wederom een aardig stukje sturen. De eerste tegenstander was PDK uit Huizen. Geen onbekende tegenstander, want tegen dit team was twee keer een oefenwedstrijd gespeeld. En net als tijdens deze oefenwedstrijden ging het gelijk op. De eerste set werd ruim gewonnen en de tweede set ging net met 24-26 verloren. Dit gelijke spel voelde toch een beetje als verlies, omdat er een voorsprong van 3 punten weggegeven werd aan het einde van de tweede set. Na een pauze van twee uur, ingevuld door Jesse met een wandeling voor het team door het sportpark van Beverwijk, was Volley Tilburg de tegenstander. Een team dat om een boomlange en zeer goed aanvallende jongen was samengesteld. Maar ondanks de aanwezigheid van deze speler stond het collectief uit Harderwijk solide te spelen en werd de wedstrijd met 2-0 gewonnen. Drie punten uit twee wedstrijden bleek later al voldoende voor een tweede plaats in de poule en dus het bereiken van de kruisfinale. Wat een prestatie, VVH jongens CMV bij de beste vier teams van Nederland. Nu alleen nog “even” tegen Avior uit Deventer bepalen wie er eerste in de poule zou worden. Deze wedstrijd tegen, wat later bleek, de kampioen van Nederland was top. De eerste set met 25-21 gewonnen en de tweede net verloren. Gevolg van dit gelijke spel was dat VVH als tweede in de poule eindigde met slechts 1 punt (set) achterstand op Avior.

De eerste set van de halve finale was er één om snel te vergeten. Tegen het CMV jongens team van het volleybal bolwerk Sudosa-Desto uit Assen lukte het allemaal net niet en ging de set met 25-09 naar Assen. De tweede set herpakt het team van VVH zichzelf. Na lang gelijk op te gaan, weet Sudosa aan het eind van de set toch een gaatje te slaan en winnen ze de set met 25-18. Helaas geen finale maar de troostfinale voor VVH.

De strijd om de derde en vierde plek was tegen Alterno Apeldoorn. Een oude bekende waartegen in de halve finales in De Lutte nog gelijk gespeeld was. Op voorhand dus duidelijk dat deze teams gelijkwaardig waren en de wedstrijd alle kanten op zou kunnen gaan. Ondanks een zeer goede start in de eerste set, waarin halverwege een voorsprong van vijf punten was afgedwongen, ging de wedstrijd toch met 2-0 naar Apeldoorn.

Eindstation voor de NOJK reis van Floor, Luuk, Paul, Stefan, Thijmen, Jesse, Mark en Milan: VIERDE VAN NEDERLAND!!!!!!!.

Ondanks het verlies van de troostfinale een prestatie om als team en vereniging zeer TROTS op te zijn.

Het CMV team.