De toppers van VVH MC door naar de finales NOJK 👍🏼

Zaterdag 17 februari waren de toppers van het NOJK MC team al vroeg uit de veren.

Met 10 speelsters, 2 coaches en een hoop fanatieke ouders reisden ze af naar Nieuwleusen.
Bij de 30 beste teams van Nederland horen was al een hele prestatie, maar we kwamen uiteraard niet voor niets!
Als eerste stonden we op het veld en de sfeer was goed. Iedereen had er zin in en we waren superfit.
Dit was in de eerste wedstrijd ook goed te zien. We speelden 1-1 tegen een goede ploeg uit Dwingeloo,
helaas nog geen overwinning maar iedereen wist dat er meer te halen viel.
De tweede wedstrijd speelden we tegen VC Sneek, een grote vereniging die altijd veel goede jeugdteams heeft.
We zouden 150 % geven en er het beste uit halen. De eerste set werd heel erg spannend, maar wisten we wel te winnen.
De tweede set deed Sneek er een stapje bovenop en waren ze helaas te sterk voor ons.
In de laatste wedstrijd hadden we nog maar 1 puntje nodig om als tweede in de poule te eindigen. 2e in de poule, betekende kruisfinale en dus kans op een plekje in de finale!
Tegen Surf uit Vries speelde we een hele goede wedstrijd en behaalde we onze eerste overwinning van de dag.
Tijd voor een feestje, zou je denken, maar helaas, gelijk moesten we door naar de kruisfinale.
We speelden de kruisfinale tegen de nummer 1 uit de andere poule, VC Bolsward.
Dit team hadden we eerder die dag al zien spelen en we wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. Onze meiden zaten in de ‘winning mood’ en konden de zenuwen goed onder de controle houden, in tegenstelling tot de dames aan de andere kant. Met heel erg mooi volleybal en een aantal prachtige acties winnen we de eerste set. De finale was toen toch wel erg dichtbij en ineens begonnen de dames een beetje spanning te voelen. Bolsward wist dat ze in die tweede set alles op alles moesten zetten om te winnen en dit deden ze erg goed. Bolsward wint de tweede set door goed volleybal neer te zetten en ineens waren de kansen weer gelijk.
We maakten ons klaar voor de laatste set van de dag, een korte set tot de 15 waarin we gelijk vanaf het begin volle bak moesten volleyballen. Op een stand van 2-2 begon Geanna aan haar serviceserie, Bolsward had hier totaal geen antwoord op, waardoor Geanna ons naar een 12-2 voorsprong kon serveren. Bolsward kwam nog even dichtbij maar de meiden van VVH bleven de sterkste in dit duel. VVH MC wint de laatste set en heeft zich geplaatst voor de FINALE!!!!
Wij als coaches zijn enorm trots op de meiden, wat een ongelofelijke prestatie, we horen bij de beste 8(!!) van Nederland!

31 maart zullen wij weer ons stinkende best doen om zo hoog mogelijk te eindigen, we spelen die dag in Wognum,
komen jullie ons allemaal aanmoedigen?