CMV door naar FINALES NOJK

TROTS
Zoals wellicht de meeste VVH leden wel weten waren afgelopen zaterdag 17 februari de halve finales van het NOJK 2018. Ondanks de goede resultaten van de diverse VVH teams in de voorrondes, was hierover weinig terug te vinden op de VVH website. Toch wel jammer omdat VVH als relatieve kleine vereniging een zeer goede prestatie in deze voorronde heeft geleverd. Van de vijf ingeschreven teams bereikte er vier de halve finale.
Daarnaast organiseren en faciliteren wij als vereniging al enkele jaren het NOJK (voorronde en halve finale). Met de beschikking over twee sporthallen met in totaal zeven volleybalvelden, de centrale ligging van Harderwijk en door de gedreven inzet van onze vrijwilligers, zijn wij voor de NEVOBO en goede partner. Eigenlijk wel veel om trots op te zijn en dat mag je dan ook wel wat meer uiten op je eigen website. Nu is commentaar leveren vanuit de zijlijn gemakkelijk, categorie beste stuurlui……, hieronder dan ook een verslag van de halve finales van het CMV jongens team (VVH J6).
Dit jongens mix team is samengesteld uit Floor, Luuk, Paul, Stefan en Thijmen. In de voorrondes op 6 januari jl. werden zij ongeslagen eerste in de poule en plaatste het team zich rechtstreeks voor de halve finale van afgelopen zaterdag. In de periode tussen de voorrondes en halve finale is er wekelijks getraind en enkele oefenwedstrijden tegen Huizen, Alterno en Dynamo Apeldoorn gespeeld. In de week voor de halve finales werd het echter wel een beetje spannend, eerst was Thijmen ziek en halverwege de week lag ook Luuk met 39 graden koorts op bed. Om toch de geplande oefenwedstrijden te kunnen spelen, werd Milan voor deze wedstrijden aan het team toegevoegd. Aan de halve finale kon Milan echter niet meedoen, want daar is hij is te oud voor. Wel is Milan op dat moment als extra begeleider aan het team toegevoegd. De fanatieke begeleiding van het team bestaat daarmee uit Mark, Jesse en Milan.

Op de dag van de halve finale waren zowel Luuk als Thijmen weer beschikbaar, al had Luuk nog wel wat ondersteuning nodig van een paracetamolletje. Was het in de voorronde een thuiswedstrijd, de locatie van de halve finale was dat zeker niet. Het team moest naar De Lutte in Twente, strak tegen de Duitse grens aan. De eerste wedstrijd tegen Reflex was direct een thriller. Met de setstanden 23-25 en 25-19 eindigde de eerste wedstrijd in een gelijke stand. Verlies van de tweede set was niet nodig geweest, maar al met al een stabiel begin van het toernooi. De tweede wedstrijd was tegen Alterno. Tegen dit team was al eens een verloren oefenwedstrijd gespeeld en dus op voorhand was Alterno J6 ingeschat als sterkste tegenstander uit de poule. Bij het inspelen bleek ook nog eens dat dit de tegenstander was met de meeste volleyballers. Alterno had 10 spelers meegebracht (J6 teams spelen met vier spelers de wedstrijden), een luxe probleem waar wij bij VVH geen last van hebben. De eerste set ging in het begin gelijk op, maar na een 10-10 stand liep Alterno uit en ging de eerste set verloren met 25-15. De tweede set gaf een ander beeld. Het verschil was over en weer niet meer dan 3 punten en uiteindelijk wint VVH de set met 26-24. Wederom een gelijkspel, al voelde deze een beetje als een overwinning. Direct aansluitend moest er tegen Avior J6 aangetreden worden. Avior stond met twee overwinningen eerste in de poule en had aan een gelijkspel genoeg om zich direct te plaatsen voor de finale. Voor VVH was echter setwinst noodzakelijk om de kruisfinales zeker te stellen. Tegen dit sterke team speelde VVH J6 misschien wel de beste set van het toernooi. Ondanks deze topvorm werd de set toch verloren met 25-22. Avior vierde feest en onze coaches hielden een peptalk. Dat deze woorden effect hadden bleek wel in de tweede set. Deze set werd ruim gewonnen met 25-15, de kruisfinales waren gehaald. In deze kruisfinale werd de eerste overwinning van het toernooi behaald. Met een zeer spannende 2-0 overwinning op Orion (25-20 en 27-25) heeft VVH J6 zich geplaats voor de Finale van het Volleybaldirect open 2018. Een TOP PRESTATIE van Floor, Luuk, Paul, Stefan, Thijmen en de coaches Jesse, Mark en Milan. Iets om TROTS op te zijn en om over te schrijven op de website van de vereniging.
Wordt vervolgd.
Het CMV-team