Heren 1 wint in Zeist

Heren 1 heeft zijn ongeslagen uit status gehandhaafd! Werd 2 weken geleden SSS aan de zegekar gebonden, dit weekend was het de beurt aan Cito. De reis ernaar toe werd, ondanks waarschuwingen van teamgenoten en tegenstander, was langer dan voorspeld. De A28 was dicht en we moesten een stukje omrijden, op zich geen probleem, maar dat moesten meer mensen en dus file… Gelukkig op tijd voor de wedstrijd in Zeist aangekomen.

Het was nog even spannend, maar ook deze wedstrijd begon met de eerste set. We hadden wat moeite om de serve van Cito onder controle te krijgen. Gaandeweg de set ging dat steeds beter en we namen zelf een kleine voorsprong. Door een bijzonder eerlijke lijnrechter (touché van Cito die ook prima uitgegeven had kunnen worden) wonnen we de set (22-25).

2de set, kopie van de 1ste. Ook won dezelfde kant, maar omdat we gewisseld waren was het Cito welke de set binnen haalde. Cito maakt minder fouten en zette ons onder druk met de service. Anders dan de eerste set konden we daar niet onderuit komen (25-22).

De 3de dan, we waren beter. Hoge servicedruk waar de libero van Cito moeite mee had. Het daarop voorspelbare spel van Cito konden we met sommige goede blokkeringen oplossen en veel punten pakken (ook verdedigend). Een set waar we goed volleybalde en er als team stonden, dat is wat we willen (17-25).

Helaas was de 4de set niet van hetzelfde niveau als de 3de. We verloren onze servicedruk en daardoor konden we het spel van Cito moeilijk ontrafelen. In de loop van de set konden we nog wel aanhaken maar op het eind was het Cito meer trefzeker. Een 5de set moest daardoor de winnaar bepalen (25-21).

Het ging gelijk op in de eerste helft van de set. We waren begonnen aan de verliezende kant, na de wissel (op 8-7) stonden we dus aan de winnende kant. Daar hadden we vertrouwen in. Na de wissel konden we snel het verschil maken. Met 10-15 werd de 5de set winnend afgesloten.

De tweede overwinning van heren 1 in de 2de divisie is daarmee een feit! Volgende wedstrijd is weer in de vertrouwde Sypel. 13 oktober om 16.00 uur treden we dan aan tegen Scylla uit Wageningen. Volgens de prognose van de Nevobo word het de eerste thuisoverwinning van Heren 1. Het wordt weer gezellig met muziek en mooi volleybal! Tot dan!